Autorijschool Ruud Monsuwé
Rijopleiding

Intake-gesprek

Voordat je begint met lessen kom ik graag even langs voor een kennismakingsgesprek, uiteraard geheel vrijblijvend. In dit gesprek vertel ik wat je van mij tijdens de rijlessen kan verwachten en vertel ik tevens wat er van jou verwacht wordt.

 

Proefles

Tijdens de 1 uur durende proefles leren de leerling en de instructeur elkaar beter kennen. Er wordt een begin gemaakt met het verkennen van de lesauto en  enkele beginnende rijvaardigheden geoefend. De leerling krijgt zo een beeld van de opbouw van een rijles en van de manier waarop ik de lessen verzorg. 

 

Theorie

Je moet in het bezit zijn van het theoriecertificaat (1,5 jaar geldig), voordat het Praktijkexamen of de TussenTijdseToets afgelegd kunnen worden. Autorijschool Ruud Monsuwé biedt hierbij de mogelijkheid om geheel zelfstandig op eigen tempo, met behulp van theorieboeken en cd-rom  met examenvragen, deze studie te volgen.

  

Praktijkopleiding

Als Autorijschool Ruud Monsuwé wil ik het beste uit de leerling halen. Ik probeer tijdens de rijles te zorgen voor een rustige, ontspannen en vertrouwen scheppende sfeer. De praktijklessen zijn niet alleen gebaseerd op het rijden, de leerling zal ook kennis over het voertuig zelf moeten beheersen. Te denken valt hierbij o.a. aan: controle verlichting, oliepeil, bandenspanning en het zelf tanken.

Naast de reguliere rijles-opleiding biedt Autorijschool Ruud Monsuwé de mogelijkheid rijles te krijgen volgens de RIS-methode (Rijles In Stappen). Hierbij krijgt de leerling in stappen alle onderdelen aangeleerd die van belang zijn voor een gedegen rijopleiding, waardoor het slagingspercentage aanzienlijk zal toenemen. Autorijschool Ruud Monsuwé is RIS gecertificeerd.

 

Opfriscursus

Gedurende de laatste jaren is er een campagne gestart, genaamd "Het Nieuwe Rijden". Deze is in het leven geroepen om nog veiliger en milieubewuster aan het huidige verkeer deel te nemen. Ook ervaren chauffeurs kunnen door middel van een rijvaardigheidstest hun rijgedrag en -gewoontes laten testen en enkele lessen middels "Het Nieuwe Rijden" volgen.

 

Autorijschool Ruud Monsuwé
RuudenAuto.JPG